Belföld

Anyjával együtt árulta a drogot a bajai fiú

Jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette – ezért állnak bíróság elé ketten, anya és fia Kecskeméten. A 44 éves nő és gyermeke együtt árulták a drogot, az ügyben most emeltek vádat. A fiatalnak azért is felelnie kell, mert kamaszoknak is adott el drogot.

A 22 éves bajai fiatal 2014 júliusától 2015 augusztusáig – lebukásukig – árulta a kábítószert: marihuanát és extasy tablettát, valamint új pszichoaktív anyagokat, herbált és kristályt. A szert kis adagokban adta el Baján. Anyja segített neki a beszerzésben, illetve ha a fiú nem ért rá, ő szolgálta ki a vevőket. A vásárlók között voltak tinédzserek is, egyiküknek legkevesebb 37 gramm marihuánát adott el a fiatal összesen, de volt olyan is, akinek 84 grammm marihuanát és 10 darab extasyt.

A nyomozók a társasházi lakás tárolójában, egy befőttesüvegben fehér kristályos port, továbbá 41 csomag fóliában növényi ágvégződést, adagoló kanalakat, digitális mérleget és készpénzt találtak, illetve foglaltak le.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatásából kiderül, mindkét érintettel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, az ügyet a Kecskeméti Törvényszék tárgyalja majd. A pert mindketten előzetes letartóztatásban várják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik