Belföld

7 megye besárgul a ködtől

Tartós és sűrű lesz.

Éjszaka foltokban sűrű köd képződik, nagyobb eséllyel a Szécsény-Békéscsaba vonaltól keletre, de kisebb körzetekben az Alpokalján és a Dunántúli-középhegységben is. Szerdán napközben a ködfoltok zsugorodnak, a legtöbb helyen a déli órákra fel is oszlanak, továbbra is sok lesz a napsütés, de kisebb körzetekben akár a déli órákig is csökkent látási viszonyokra kell számítani.

Tartós (több mint 6 óra) és sűrű (a látástávolság pár száz méter) köd miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat hét kelet-magyarországi megyére. Mint írták, kedden este az Észak-Alföldön ismét egyre nagyobb területen romlanak a látási viszonyok; szerdára virradóan főként a Szécsény-Békéscsaba vonaltól északkeletre eső részeken lehet ködre, sűrű ködre számítani.

Szerdán egyébként csapadék nem várható, a délkeleti szél megélénkül, a Kisalföld térségében megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között valószínű, a tartósabban ködös részeken csak 7, 8, a nyugati határnál viszont 15, 16 fok is lehet.

A nagyvárosokban, illetve a párásabb, szélcsendesebb északkeleti megyékben a légszennyező anyagok feldúsulására lehet számítani. Korábban az OMSZ jelezte, hogy az esti, éjszakai órákban rosszabb levegőminőségre, magasabb szálló por (PM10) koncentrációra kell felkészülni. A éjszaka képződő és még a nap első felében megmaradó köd késlelteti a hőmérséklet emelkedését, ami kedvezőtlen a levegőminőség szempontjából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik