Belföld

Gyárfást parlamenti bizottság elé citálná Kunhalmi Ágnes

Az úszószövetség elnökének meghallgatását kezdeményezi Dúró Dóránál.

A sportügyekért is felelős Kulturális Bizottság szocialista alelnöke arra kéri a testület jobbikos elnökét, Dúró Dórát, hogy hívja meg a testület ülésére Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség elnökét, illetve az újabb botrány miatt kérjen tájékoztatót a sportért felelős államtitkárságtól.

Kunhalmi Ágnes emlékeztetett rá, hogy az elmúlt napokban az ország kiemelkedő úszói – köztük az Orbán-kormány egykori államtitkára, a szintén olimpiai bajnok Czene Attila – arról beszéltek, hogy elnöke “diktatórikus módon vezeti a szövetséget” és “úri kegyként osztogatja a támogatásokat”.

A Kulturális Bizottság szocialista alelnöke – a sportolókkal egyetértve – hisz abban, hogy lehetséges olyan sportvezetést teremteni, aminek célja a lehető legjobb, legátláthatóbb és legkiszámíthatóbb viszonyok megteremtése.

A magyar versenysport nagyrészt adófizetői pénzekből működik – írta Kunhalmi, aki szerint ezért nemcsak az eredményekre az életüket feltevő sportolóknak, hanem a választóknak is tartoznak annyival, hogy tiszta viszonyokat teremtenek a hazai sportvezetésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik