Belföld

Pénzért ígért kedvező nyomozást a kamurendőr, többen éltek az ajánlattal

Az elsőrendű vádlott hivatásos állományú fedett nyomozónak adta ki magát a vádirat szerint. 2015 februárjában azt ígérte egy bírósági eljárásban a házi őrizetben lévő terheltnek, hogy nyolcmillió forintért elintézi a házi őrizet megszüntetését és az eljárás végén felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását. Azt mondta, hogy kétmillió forintból ajándékokat kell vásárolnia és vesztegetési pénzt kell fizetnie, míg a fennmaradó hatmillió forintot saját „munkadíjának” nevezte. Az illető azonban nem fogadta el az ajánlatot.

Mások azonban igen. 2015 júniusában a magát ezúttal rendőr alezredesnek, „elhárító tisztnek” kiadó vádlott azt állította egy nyomozás miatt aggódó három társának, hogy a rendőrségen folyamatban lévő nyomozást befolyásolni tudja, és elintézi azt, hogy egyik társát se vonják intézkedés alá. A közbenjárásért 80 ezer forintot kért magának, egy meg nem nevezett rendőr lefizetésére pedig első részletként 180 ezer forintot. A három érintett belement az “üzletbe”.

“A nyomozás adatai alapján megállapítható, hogy az I. rendű vádlott nem vesztegetett meg senkit, és valótlanul állította, hogy bármilyen rendőrségi vagy bírósági eljárást befolyásolni tudna. Az I. rendű vádlott nem hivatalos személy, korábban sem dolgozott a rendőrségen” – közölte az ügyészség. Az álrendőr – ha a későbbiekben bűnösnek találja a bíróság – kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik