Az új Közgép építi az M44-es utat is

Mindenki itt van, aki számít, mindenki figyeli, mit épít a másik. Ezt is elrappelhetnék a Duna Aszfalt vezetői, akik némi segítséggel markáns építőipari céget faragtak a DA-ból.
Kapcsolódó cikkek

Örülhetnek a Békés megyeiek és az új Közgépként elkönyvelt, kormányközeli (de legalább Mészáros Lőrinchez közeli) Duna Aszfalt vezetői: ugyanis a cég építheti a Kecskemétet Békéscsabával összekötő M44-es gyorsforgalmi több szakaszát. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. adott ki közleményt,

miszerint a Duna Aszfalt és a Hódút konzorciuma építheti a Tiszakürt-Kunszentmárton közti és a Csabacsűd-Kondoros közti szakaszt is. Az egyikért 56,6, a másikért 45,2 milliárd, összesen bő 100 milliárd forintot számlázhatnak ki ezért.

Egy harmadik szakaszt, Kunszentmárton és Csabacsűd között az EuroAszfalt-Swietelsky-Soltút-A-Híd konzorcium építhet meg 43,98 milliárd forintból. A végén egy 2×2 sávos út fog elkészülni négy csomóponttal, 44 alul- és felüljáróval, két egyszerű, egy komplex pihenővel.

Forrás: NIF

A Kőrös felett egy 450 méteres acél ívhidat építanak majd díszkivilágítással. Két kisebb híd is épül: egy a Dögös-Kákafoki-csatorna felett, egy pedig a vasút felett. December elején köthetnek szerződést, jövő év elején beindulhat az építés is.

(Index)