Belföld

Veszélyjelzés az ónos eső miatt

onos-eso(1)(210x140)(1).jpg (ónos eső)
onos-eso(1)(210x140)(1).jpg (ónos eső)
Kedden késő estétől hullhat eső, havas eső, hó és ónos eső is.

Szerdára hat megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Veszprém megyében kell gyenge ónos esőre számítani. Szerdán főleg az ország északi, északkeleti felében hullhat 1-5 milliméternyi vegyes formájú csapadék.

A Dunántúl északi felén az eső, havas eső mellett inkább csak átmenetileg lehet ónos eső, hó. A középső-északi országrészben (Pest megye, Dunazug-hegység) hajnalban jellemzően inkább hó hullhat, ami délelőtt fagyott esőbe, havas esőbe, esőbe vált, de helyenként kisebb mennyiségben ónos esőre, ónos szitálásra is számítani lehet.

Észak-Magyarországon döntő részben havazás valószínű, 2-4 centi hó eshet, és nyugat felől itt is lehet halmazállapot váltás. Az Alföldön is inkább hó várható eleinte, ami a hőmérséklet fagypont fölé emelkedése miatt nem marad meg, kivéve az Alföld északkeleti peremvidékét. Szerda estétől északon újabb hullámban érkezhet csapadék, ekkorra már jellemzően folyékony halmazállapotban, főként az Északi-középhegységben lehetséges gyenge ónos eső, ónos szitálás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik