Belföld

Darabok törtek ki a 3-as metró egyik pályaszakaszán, leállítják a járatokat

3-as-metro(2)(210x140).jpg (Array)
3-as-metro(2)(210x140).jpg (Array)

Nemrég megírtuk, hogyan készülnek a régi-új budapesti metrók, amiket csak a festék tart össze, ezért az oroszok csak alibiből hagynak meg néhány alkatrészt a vonatok felújításnak becézett újragyártása során.

Hogy mennyire így van ez, azt semmi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy darabok törtek ki a 3-as metró egyik pályaszakaszán, közel a Nagyvárad térhez. A Magyar Nemzet azt írja, itt sebességkorlátozást vezettek be,

a helyreállítás idejére viszont szombat üzemzárástól vasárnap délig le kell állítani a járatokat, a Deák tér és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok közlekednek.

A hírt Tarlós István főpolgármester megerősítette. Szerinte ez a rendkívüli esemény is jelzi, hogy halaszthatatlan a rekonstrukció, ilyen esetek ezentúl bármikor, a vonal bármelyik pontján előfordulhatnak,

a műszaki törvényszerűségekkel nem lehet vitába szállni egy negyven éve épült föld alatti vasútvonalon.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója elmondta: jelenleg a Nagyvárad térnél óránként 25 kilométeres sebességgel haladhatnak a szerelvénye.

A metrófelújításnak az eredeti tervek szerint a napokban kellett volna elkezdődnie. Nemrég Orbán Viktor miniszterelnök a 3-as metró késésben lévő felújításának gyorsítására tett ígéretet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik