Belföld

Ma megérkezik a havazás

Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen számíthatunk esőre, a Nyugat-Dunántúl magasabban fekvő helyein havas eső, 4-500 m felett hó is lehet; nagyobb mennyiségű csapadék (néhány miliméter) a déli, délkeleti megyékben, valamint a Dunántúlon valószínű. Éjszaka gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, majd napközben a mindenütt északira forduló szél több helyen megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű, az 5 fok alatti maximum a Dunántúl nyugati felén várható. Késő estére 0 és 6 fok közé hűl le a levegő, keletről nyugat felé csökkenő értékekkel.

Szerda reggel még nagyrészt erősen felhős lesz az ég, többfelé ködre is számítani kell, majd délutánra kitisztul, az ország legnagyobb részén naposra fordul az idő. Délelőtt a Tiszántúlon is megszűnik a tartós csapadék, és az országban legfeljebb már csak elvétve fordulhat elő futó zápor. Az északnyugati, nyugati szél kezdetben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az Alföldön 3, 5 fok körül, másutt -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható.

Csütörtök reggelre képződő köd a déli órákra feloszlik. Nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, kevés napsütés lehet, elszórtan kisebb eső, szitálás is valószínű. A nyugati, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Adatok: met.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik