Belföld

Koppanó fagyok és süvítő szél hódítják meg az országot

Kis ízelítőt ad magából a tél a hosszú hétvégén, kedden akár -5 fok is lehet egyes zugokban. A széllel meg barátkozzunk meg egy időre.

Ugyan nincs szibériai hideg, és nem szakad a hó, de valahogy ilyen érzése van ma hajnalban az embernek:

Az tény, hogy valóban nincs mindenhol túl meleg, de elvégre október legvége van. Keleten és nyugaton is lelni vidéken az OMSZ honlapja szerint, ahol most 2 fokot mérnek, de van, ahol kellemes 10 fokkal indul a vasárnap reggel.

A talajmenti faggyal is kecsegtető reggel után nappal 11-13 fokig is felmászhat a higany, miközben erős gomolyfelhő-képződésre figyelmeztet a Met.hu nyugaton. A felhőzet aztán csökkenni kezd, bár előtte még akadhat pár zápor. Még mindig számítani kell viharos, északnyugati szélre, ami estére lecsendesül.

Hétfőn északon (hol máshol!) indul hidegebben a nap, akár -2 fokig is lehűlhet a levegő, de átlagban 2-3 fok lesz hajnalban az országban. Többórás napsütés várható, a Dunántúlon picit több lesz a felhő. Északkeleten akár záporok is lehetnek, az északnyugati szél megint megerősödhet. 9-13 fok lehet nappal.

Kedden igazi téli reggel lesz, gyakorlatilag az egész országban fagyni fog, északkeleten -5-6 fok is lehet éjjel. Sokat fog sütni a nap, reggel ködös lehet a táj, nappal 9-13 fok várható. A szél pedig déli irányt vesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik