Belföld

Tolonganak a börtönőri állásokért

bortonor(3)(960x640).jpg (Array)
bortonor(3)(960x640).jpg (Array)

A következő években több börtön épül: Békésen, Csengerben, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason, Ózdon, a meglévő 9000-es büntetésvégrehajtási állomány mellett 2500 új dolgozót választanak és képeznek ki. A nyolc új helyszínen egyszerre nyitották meg kapuikat a toborzóirodák, ahová több ezer életrajzot juttattak el, és egy átlagos napon százan érdeklődnek a betölthető állások iránt – írta meg a vg.hu.

A fejlesztéssel következő két évben mintegy 30 százalékkal bővül a bv állományának létszáma – közölte a szervezet pénteken kinevezett országos parancsnoka, Tóth Tamás, aki szerint a büntetésvégrehajtásnál stabil és biztos egzisztenciát lehet teremteni, amire bátran alapozhat bárki egy egész életet.

A férőhelybővítési program részeként mintegy százmilliárd forintból 2018-ig összesen hatezerrel nő a büntetés-végrehajtási intézetekben elhelyezhetők száma, ezzel várhatóan 100 százalék alá csökkentve a börtönök telítettségét

– közölte Csóti András még az állampusztai börtön új fogvatartotti körletépületének átadóünnepségén.

A BVOP eddigi parancsnoka elmondta: Magyarországon 29 börtön működik, a fogvatartottak létszáma 18 200, az országos telítettség jelenleg 131-132 százalékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik