Belföld
Pécs, 2011. május 17.
Egy hajléktalan pihen a József Attila úton. A Pécsi Egyházmegye és a városi önkormányzat együttműködéseként a városban élő több mint ezer hajléktalan részére adták át május 14-én a Remény Háza névre keresztelt nappali melegedőt Pécsett, a Tüskésréti úton. A mintegy 15 millió forint pályázati forrásból felújított épületben naponta félszáz hajléktalannak van lehetősége tisztálkodásra, étkezésre.
MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

A helyettes államtitkár szerint azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni

24.hu
24.hu

2016. 10. 26. 09:22

Több program is indul annak érdekében, hogy lakhatást biztosítsanak a hajléktalanoknak és kivezessék őket a hajléktalanságból

– mondta a szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1 szerda reggeli műsorában.

Nyitrai Imre elmondta: gondoskodni kell a hajléktalanná válás megelőzéséről, a már hajléktalanná váltak gondozásáról és életkörülményeik javításáról, valamint a “kivezetésről”. Hozzátette, a hajléktalanügyi szakma letett a kormány asztalára egy csomagot arról, hogy milyen lépéseket kellene megtenni a hajléktalanok ellátása területén, ennek része a hajléktalanságból kivezetésre tett javaslatcsomag is.

Kifejtette, ennek része az az uniós program, amelynek keretében 1,7 milliárd forintból segítik a hajléktalanok lakhatását például támogatott albérletekkel, amelyek mellett van szociális segítség is, hogy vissza tudják vezetni őket ahhoz az életvitelhez, amelytől eltávolodtak. A másik eszköz a hajléktalanságból kivezető utak erősítésére az, hogy lehetővé teszik, hogy a hajléktalan-ellátóhelyek úgynevezett külső férőhelyeket is létrehozzanak, ahol a hajléktalanok egyedül vagy társsal élhetnek.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a lakhatás és a foglalkoztatás összefügg, ezért nagyon fontos, hogy a Belügyminisztériumnak van külön hajléktalanfoglalkoztatási alprogramja, amelynek segítségével sokan nyernek munkát, a jövedelemből pedig meg tudják fizetni az alapvető lakhatási költségeket.

Nyitrai Imre szólt arról is, a számok azt mutatják, viszonylag stabil a folyamatosan utcán élni kívánók száma. Hozzátette: ma Magyarországon nem kellene az utcán élni, hiszen Magyarország képes az ellátórendszerét fenntartani és képes mindenki lakhatását biztosítani,

így azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni.

(MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.