Belföld

Lányunokáit molesztálta, a fiúkat lopni küldte a szabolcsi nagypapa

Ítéletet hozott a Debreceni Ítélőtábla egy férfi ügyében, aki molesztálta lányunokáit, a fiúkat pedig lopni küldte. Ez már a másodfokú döntés, tavasszal a Nyíregyházi Törvényszék a nagypapát háromrendbeli szexuális erőszak bűntettében és ötrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében találta bűnösnek és tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta. Az ítélőtábla megváltoztatta ezt a döntést: megállapította, hogy a férfi a háromrendbeli s

A férfit 2013-ban, a lánya halála után rendelte ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a gyerekek gyámjának. A nagypapa három lányunokáját molesztálta, ahogy a bíróság fogalmaz, “szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette”, a fiúkat pedig elküldte fát lopni, amikor nem volt tüzelőjük.

A gyerekeket mindezeken túl gyakran bántalmazta is, verte őket vesszővel, nyújtófával. Nem vett nekik enni, így gyakran éhesek voltak. Ilyenkor a szomszédba küldte őket kéregetni. A gyerekeket nem mosdatta, nem vett nekik tisztálkodószereket, csak hetente egyszer fürödhettek egy lavórban, így mindannyian tetvesek lettek. Kinőtt, koszos, büdös és hiányos ruhában jártak még télen is. A gyámhivatal 2014 februárjában helyezte el őket nevelőszülőknél.

Az ítélőtábla döntése jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik