Belföld

Szép időnk lesz, de veszélyt is rejt a vasárnap

Vasárnap országszerte gyengén felhős, napos és rétegfelhőzettel borított lesz az ég. Hosszas napsütésre inkább a Dunántúlon és a Dél-Alföldön számíthatunk, a legtöbb felhő pedig az északkeleti megyékben valószínű – írja a met.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 12 megyére – az ország keleti és déli területein – adott ki elsőfokú figyelmeztetést a sűrű és tartósan fennálló köd miatt, a látástávolság pár száz méterre csökken.

Eső nem lesz

Kora délutánra a köd mindenütt feloszlik vagy jelentősen ritkul, estétől viszont újraképződhet, illetve sűrűsödhet. Eső nem várható, legfeljebb néhol kis szitálás.

A déli, délkeleti szél azonban többfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén néhol megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 16 fok között alakul, de a tartósan felhős, párás helyeken 8, 10 fok is lehet.

Hétfőn akár 20 fok

A jövő hét elején kissé melegszik az idő, hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között alakul, ám a tartósabban ködös északkeleti részeken 10 fok közelében marad. Csípős lesz a hajnal is.

Az Északi-középhegység térségében, a Duna vonalában többnyire erősen felhős, párás idő valószínű, kezdetben ködfoltokkal. Az ország más tájain a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék sehol sem várható. A déli, délnyugati szél élénk, a Dunántúl északi felén helyenként erős lesz – olvasható a met.hu-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik