Belföld

Zaklatás a bicskei gyermekotthonban: újabb áldozatok jelentkeztek

Úgy tudni, megfenyegették a most is az intézetben élő gyerekeket, hogy ne beszéljenek a hatóságoknak.

A bicskei gyermekotthonban történt szexuális zaklatásról szóló riport óta több volt lakó is jelentkezett, akik azt állítják, hogy az igazgató náluk is próbálkozott – derül ki az RTL tudósításából. A Házon kívül szerda esti adásában újabb részleteket mutatnak be az ügyről.

Szeptember elején tett feljelentést a gyermekotthon egy volt lakója, azután, hogy egy másik fiatal, aki még az intézetben élt, a vonat elé vetette magát. Pop Mert Julián elmondta: feljelentése után egy hónapig nem keresték a rendőrségtől, majd azután, hogy az RTL-en adásba került a zaklatásról szóló részletes riport, a megyei rendőr-főkapitányság felvette vele a kapcsolatot, nyolc órán át tartott a kihallgatása, pszichológus jelenlétében.

Mások mellett megszólal majd az esti adásban Pozsgai Dániel is, aki a gyermekotthon büszkesége volt, sikeres sportoló és jó tanuló, egyetemre járt, most pedig Angliában él. Azt mondta, az RTL riportja után jelentkezett, hogy vallomást tenne a rendőrségen, mivel az igazgató nála is próbálkozott. Zavarja, hogy a riport szereplőit sokan hazugnak nevezik csak azért, mert zűrös gyerekek voltak.

Az október 5-én sugárzott műsor több szereplője is elmondta: rengeteg támadást kapnak azóta, hogy a nyilvánosság elé álltak. Úgy tudják, az érintett, most is az intézetben élő gyerekeket fenyegetéssel próbálták rávenni, hogy ne beszéljenek a hatóságoknak a velük történtekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik