Belföld

Tízből kilenc GSM-boltban simán lehet venni azonnal használható SIM-kártyát

Az utóbbi időben mi is többször foglalkoztunk a SIM-kártya ügyével. A történet ott kezdődött, hogy kiderült, magyar SIM-kártyákat használtak a terroristák. Németh Szilárd ezután rögtön a szolgáltatókra hárította a felelősséget, másik viszont úgy gondolták, az elhárításnak kellett volna észrevennie a 200 ezer SIM-kártyát.

A kormány elvileg nagy erőkkel próbál tenni az ellen, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló, az Átlátszó cikkéből arra lehet következtetni, hogy egyelőre még nem történt nagy változás.

A 4-es 6-os villamos vonalán próbálták ki, milyen egyszerű beszerezni ezeket az azonnal használható kártyákat. Már az első GSM-üzletben mondták, hogy lehet náluk kapni előre regisztrált SIM-kártyákat mind a három szolgáltatótól, úgy, hogy a vevőnek a nevét és más adatait sem a boltnak, sem a szolgáltatónak nem kellett megadni.

Több boltban még azt is hozzátették, ha nagy tételben vásárol, akkor kedvezményt is kaphat.  Összesen tíz üzletben jártak, ebből kilencben gond nélkül tudtak venni ilyen “dobós” SIM-kártyát.

A Westendben is kipróbálták, ott is gond nélkül kapták elő a pult alól ezeket a kártyákat.

Azt is elmondták, sokszor veszik ezeket a kártyákat, azt viszont már nem árulták el, honnan szerzik ezeket.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik