Belföld

Időjárás: a szürkeség 50 árnyalatát láthatjuk ma

Kedden folytatódik a borongós, szürke idő, elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő csapadék szitálás, eső formájában, de hajnalban ködszitálás északon is kialakulhat. A Dunántúl északi felén, valamint a középső és déli tájakon megélénkülhet a délkeleti szél. Hajnalban 5-10, napközben 10-15 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front térségünkben, írja az Időkép.
Szerdán is marad a borongós, sokfelé szürke idő, helyenként továbbra is számítani kell kisebb esőre. A légmozgás nem lesz jelentős. Hajnalban 3-9 fokig csökken a hőmérséklet, délután pedig 9-14 fokot mérhetünk.

Csütörtökön kezdetben a Dunántúlon, majd délután már egyre nagyobb területen eredhet el az eső, csapadékmentes tájak keleten, északkeleten lehetnek ezen a napon. Feltámad a keleti-délkeleti szél, mely késő délután nyugaton északnyugatira fordul. Napközben 9-16 fokra számíthatunk.

Pénteken és szombaton elsősorban a Dunától keletre fekvő tájakon várható további eső, keleten, északkeleten jelentősebb mennyiség is hullhat. A Dunántúlon ugyanakkor szakadozottabbá válhat a felhőtakaró. A kissé szeles időben délutánonként 9-14 fok valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik