Belföld

Nagyon sok előfizetője volt a Népszabadságnak, ezért nem halad a pénzük visszafizetése

Ezt a kiadó mondja, amely egyébként a kevés olvasóval indokolta a lap felégetését.

A felfüggesztett szerkesztőség által működtetett Facebook-oldalon számolt be a Népszabadság egyik előfizetője arról, hogy még október 8-án írt a lap kiadójának, hogy kéri vissza egyéves előfizetésének időarányos összegét. Erre a Mediaworks azóta sem válaszolt.

Két nappal később telefonált, akkor azt mondták, még azon a héten kap levelet. Ez azóta sem érkezett meg. Hétfőn újra hívta a kiadót, akkor már nem ígértek levelet, de azt mondták, visszautalják a pénzét október 1-től számolva, majd valamikor novemberben.

Arra a kérdésre, hogy miért tart ilyen sokáig a kártalanítás, ha a lapot egy nap alatt is porig tudták rombolni, a válasz az volt, hogy

nagyon sok előfizetője volt a Népszabadságnak.

A Mediaworks a lap felfüggesztését épp az alacsony olvasottsággal indokolta, noha a Népszabadság volt a legnagyobb példányszámú közéleti napilap, és az is komoly kérdéseket vet fel, hogy az archívum elérhetetlenné tétele milyen gazdasági haszonnal jár. Ahogy az is roppant furcsa, hogy a lap megszüntetésének napján kinevezett megbízott vezérigazgatónak, Katona Viktornak két nappal később be is jelentették a lemondását, egészségügyi okokra hivatkozva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik