Belföld

Magasház-konzultációt indítottak Pécsen

Konzultációt indított a város a Magasház elbontása utáni teendőkről, a kérdéssort a múlt héten kipostázták a környéken élőknek. A levelek 130 ezres költségét lényegében a bontást végző cég fizette – írta meg a bama.hu. Fazekas Orsolya, a körzet képviselője a megyei portálnak azt mondta: Páva Zsolt polgármesterrel közösen gondolták úgy, hogy a 25 emeletes területét illetően is konzultációra hívják az embereket.

A konzultáció azért is érdekes, mert a terület fejlesztéséről már döntött a közgyűlés, ennek alapján pedig uniós pályázatot is benyújtott a város. Fazekas Orsolya szerint sok környéken élő tett javaslatot a terület jövőjével kapcsolatban, a benyújtott pályázat keretet ad park és játszótér fejlesztésének, de annak részletes tartalmát a környéken élők javaslatai után határozzák meg.

A portal emlékeztet:  a Magasház telke ma egy felszámolás alatt lévő cégé, az önkormányzatnak tehát még meg kell szereznie. Csizi Péter országgyűlési képviselő kezdeményezésére azonban korábban módosították a felszámolási eljárásról szóló törvényt, így lehetséges, hogy Pécs a bontási költségek beszámításával jusson a telekhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik