Belföld

Orbán tanár úr büntet   

orbán tusványoson (Array)
orbán tusványoson (Array)
Az egész osztály bent marad tanítás után, és százszor leírja: „Nem”. Lendvai Ildikó ír.

A szocialisták volt elnöke és egykori parlamenti képviselője a Népszavában elmagyarázza, miért jogos a bünti. (Vigyázat irónia!)

Be kell látni: nem tudtunk felnőni a feladathoz. Meg sem érdemeljük, hogy ilyen kiváló vezetőink legyenek. Nem vagyunk méltók rá. Arra sem voltunk képesek, hogy kellő számban megjelenjünk a Nagy Honvédő Háborúban, jobban mondva a Nagy Honvédő Népszavazáson. Nem csoda, hogy megharagudtak ránk. Büntiben vagyunk, most aztán szétcsapnak köztünk.

Lendvai Ildikó az alaptörvény-módosítást olyan „meglepinek” (más szarvashibának) titulálja, amiről talán jobb lett volna előre szólni, mert akkor „biztosan tódultunk volna szavazni”. Mivel nem tettük, vethetünk magunkra.

Jogos a bünti. Az egész osztály bent marad tanítás után, és százszor leírja: „Nem”. Ha már a szavazólapon nem voltunk képesek beikszelni. Nincs többet össze-vissza firkálgatás, vicces plakátok, mémek rajzolgatása. Készül az új törvény: plakáthely sem lesz, ha nyavalyogtunk a kék plakáterdő miatt, most megkaptuk. (…) A cél a „tiszta városkép”, nem ám az ellenzék plakátolásának korlátozása, vagy Simicska hirdetési cégének tönkretétele. Ugyan!

Kötelező irodalom

És büntiben nincs többet olvasgatás a pad alatt, büdös kölkek, figyeljetek a tanító bácsira! Ha valaki mindenáron olvasni akar, ott vannak a kötelező olvasmányok.

Lendvai Ildikó szerint egy jó pedagógus igenis óvja a gyermeki elmét a pornótól meg a horrortól, márpedig a Népszabadság tiszta politikai pornográfia volt, csupa disznósággal, főbankárról meg propagandaminiszterről szóló rémtörténettel.

Népszavazás nem kellett, Népszabadság meg igen? Még mit nem!

A jó tanuló TV2-t néz, ott nincsenek ilyenek, ki sem ejtik azt a szót, hogy helikopterezés. Tőlük kell tanulni, egyébként akár pofon is jöhet, persze csak nevelő célzattal.

Lendvai Ildikó írásában aztán stílust vált, jelzi, nem nagyon számít politikai konszolidációra, a népszavazás ugyanis egyértelművé tette, hogy “akik a táboron kívül vannak”, azok nem győzhetők meg. Őket büntetni kell. A többieket viszont óvni kell, elzárni a rossz hatásoktól, zavaró hírektől. Nekik legyen elég Rogán magyarázata: az asszony miatt repült.

Mindig az asszony a hibás. Vagy a gyerek. Vagy a kutya. Előbb-utóbb kiderül: régi ismerősünk, a vak komondor akart helikopterezni. Aztán meg letagadta. Kollégája: a sánta kutya nem világosította fel, hogy hamar utolérik.

Lendvai Ildikó szerint ez azonban mindegy is, hiszen “büntiben vagyunk, csendben kell maradnunk”.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik