Belföld

Veszélyes kukoricát hívtak vissza Magyarországon

Franciaországból származó édes csemegekukoricát vontak ki a forgalomból elővigyázatosságból, mert a nem megfelelő hőkezelés és túltöltés miatt ételmérgezés lehetősége állhat fenn; a termékből Magyarországra is szállítottak, de még nem került forgalomba, tájékoztatott a Nébih.

A Nébih az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) értesült a Suma nagykereskedő vállalkozás saját márkás termékének önellenőrzést követő visszahívásáról. Ezt a termék érzékszervi tulajdonságainak, ízének megváltozása tette indokolttá, a Clostridium botulinum baktérium okozta ételmérgezés lehetősége állhat fenn.

A bejelentést után a Nébih azonnal felvette a kapcsolatot a termék magyarországi megrendelőjével, aki azt a tájékoztatást adta, hogy az érintett tételek még nem kerültek kereskedelmi forgalomba – közölte élelmiszerlánc-biztonsági hivatal.

A Nébih felhívja a figyelmet, a Suma márkajelzésű, Organic Sweetcorn – organikus édes csemegekukorica elnevezésű, 340 grammos kiszerelésű, 2019. augusztus 31-i minőségmegőrzési idejű termékből senki ne egyen.

A visszahívásban más Suma márkajelzésű élelmiszer nem érintett.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik