Belföld

Kálomista számára a film szent, ő csak a képmását védi

Kalomista-Gabor(1)(430x286).jpg (kálomista gábor, )
Kalomista-Gabor(1)(430x286).jpg (kálomista gábor, )
A producer szerint nettó hazugságokkal van teletömve a nyílt levél.

Mint korábban megírtuk, a magyar filmipar egy része összezárt. Több százan írták alá a nyílt levelet, amiben kijelentik: a jövőben nem dolgoznak a Kálomista Gábor érdekeltségébe tartozó Megafilm-cégcsaládhoz köthető produkciókban, miután Gigor Attila Kút című filmjéből eltűnt az a rész, amiben a producer volt látható a Hír TV régebbi, Páholy című műsorában.

“Ki az a Kálomista Gábor, hogy félni kéne tőle?”

A producer az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: ő nem szégyellt semmit, de bekerült egy filmbe akarata, beleegyezése nélkül. Személyiségi jogok még vannak, ő pedig ezzel a filmmel semmilyen formában nem ért egyet.

Az arcom az én jogtulajdonom.

Kálomista Gábor közölte, 3 évig szerepelt ingyen a Hír TV műsorában, ezért szerinte nem fair, hogy megkérdezése nélkül beszerkesztették a filmbe képmását. A jelenetet nem vágatta ki a Kút című filmből, csak írt egy levelet, hogy szüntessék meg a jogsértést. Szerinte ez nem egy súlyos történet.

A producer úgy fogalmazott:

nettó hazugságokkal van teletömve ez a nyílt levél,

és az aláírók 99 százalékának lövése sincs arról, mit is írt alá. Különböző híroldalak azt állítják, hogy 60 embert kirúgott, de ez sem igaz. Senkit nem rúgott ki, két emberrel módosított – közös megegyezéssel – szerződést.

A producer nem látta a filmet, a Népszabadságban volt egy cikk a Kútról, azt mondták, ő Abszurdisztán szimbóluma. Kálomista azt mondta, róla egy dolgot lehet tudni, a politikai meggyőződését leteszi a színház és a film kapujában.

A producer szerint a Hír TV nem járt el kellő körültekintéssel az ügyben, de ezt majd a bíróság tisztázza. Ő nem szeretett volna filmben szerepelni. Számára a film szent, soha nem politizál a filmjeiben. Volt már olyan, hogy egy moziba került filmet vágtak meg utólag, ez sem cenzúra, ez személyiségi jog – tette hozzá Kálomista. Szerinte csak hangulatkeltés, ami az ügyben zajlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik