Belföld

Orbán Viktor a Népszabadság legyilkolásáról (Egy becsületbeli ügy)

24.hu
24.hu

2016. 10. 11. 14:30

"Megrendszabályozás" felsőbbrendű utasítás nélkül ugyanis nincs.

Az megvan, amikor Kaffee hadnagy (Tom Cruise) annyira kiakasztja Jessep ezredest (Jack Nicholsont), hogy végül üvöltve bevallja, persze, hogy ő adott parancsot a Guántanamói támaszponton elkövetett gyilkosságra. Megrendszabályozás felsőbbrendű utasítás nélkül ugyanis nincs, nem lehet. Ki más adhatott volna parancsot? Ez a közérdek – mondja az ezredes.

– Ön adta ki a parancsot? (Kaffee hadnagy nyugodtan)

– Én tettem, amit… (Jessep ezredes üvöltve)

– Ön adta ki a parancsot? (Kaffee is üvöltve)

– Persze, hogy én adtam ki… (Jessep üvöltve, magából kikelve)

Ha nem Orbán Viktor adta volna ki a parancsot a Népszabadság bezárására, akkor mégis ki? Ki merte volna ezt helyette megtenni? Ki adhat ki rajta kívül parancsot az itteni végeken?

„Persze, hogy én adtam ki…”

Csak parancsra születhetett a döntés, hiszen a Népszabadság a legfrissebb cégadatok szerint éppen nyereséges lett, a korábbi veszteséges évek után. (Sok politikai lap veszteséges, mégis megtartják őket, mert kiadójuk megítélésének sokat számít.)

A Népszabadságot el is adhatták volna, de minél hamarabb be akarták zúzni, nem számított, hogy üzleti szempontból ez maga a halál. Csak parancsra születhetett ilyen (ön)gyilkos döntés.

„Persze, hogy én adtam ki…

A Népszabadság bezárása munkajogilag aggályos, de azt majd a jogászok elintézik, oszt’ jó napot. Maga az akció kivitelezése is igazi haditervként működött, csakúgy, mint a kormányhoz köthető médiumok kistafírozása közpénzből. Ki más adhatott volna erre parancsot?

„Persze, hogy én adtam ki…”

A médiapiac kormányzati átalakítását, ki más vezényelhetné, ki merné megkérdőjelezni, hogy erre csak Orbán Viktor adhat parancsot. Ha nem ő tenné, hitelét veszítené, sajátjai előtt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.