Belföld

Matolcsy Ádám ingatlanának kivitelezőjével építtet a Matolcsy-féle alapítvány

Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám nyaralónak látszó balatonfüredi gazdasági melléképületének felépítésével már bizonyított a RAW Development Kft., sőt: felújították azt a tetőtéri luxus-loftlakást is, amelyet sajtóhírek szerint szintén Matolcsy Ádám használ. Most újabb megbízásnak örülhetnek, amelyet az Átlátszó írt meg.

A cég elnyerte a jegybank Pallas Athéné Domus Animae Alapítványa közbeszerzését az I. kerületi Lónyay-Hatvany villa kivitelezésének projektmenedzsmenti munkáit. Emlékeztetnek: a 2014-ben alapított RAW Developmentben az idén augusztusig tulajdonos cég, a Lakásépító T.2. Invest 2013-ig közvetve Szeremey Tamás, Matolcsy György unokatestvére, az Origót nemrégiben felvásárló cég háttérembere résztulajdona volt, de érdekelt volt benne mások mellett a Kaláris-Haris Üzletház is, amelyiké a már említett loftlakás, amit Matolcsy Ádám használ.

De nemrégiben írtunk arról is, hogy a Raw Development épít exkluzív ingatlanegyüttest a Várban: a finanszírozó Növekedési Hitel Bank Zrt., a beruházó Qut Kft. és a kivitelező Raw Development Kft. is Szemerey Tamás köreihez tartozik a sztorra rálelő 444.hu cikke szerint.

A MNB-alapítványok beszámolói körüli bonyodalmakról itt írtunk.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik