Belföld

Az Orbán-kormány romboló gőgjének terméke a Népszabadság-ügy

  Újabb szerkesztőség vállalt szolidaritást.

Az Élet és Irodalom közleményt adott ki a Népszabadság-ügyről. A hetilap – internetes oldalán – nem azt bírálta, hogy a Népszabadságot kiadó Mediaworks felfüggesztette a napilap nyomtatott és internetes formában történő kiadását, hanem azt, ahogy.

Az Élet és Irodalom szerkesztősége nem vitatja, hogy egy tulajdonosnak végső esetben akár ilyen döntés is jogában áll. Ugyanakkor állásfoglalása szerint

„a szombat délig nyilvánosságra került információk ismeretében megütközve” áll

az intézkedés brutalitása láttán – fenntartva azt, hogy jogi kételyek is mutatkoznak. Ez a módszer az Orbán-kormány politikai kegyetlenkedésének példája, a kormányzati kulturálatlanságnak, az értelmetlen és romboló gőgnek a terméke.

Az Élet és Irodalom jelezte: szolidáris a Népszabadság szerkesztőségével és újságíróival. Korábban megírtuk, a Klubrádió is a Népszabadság mellé állt. Szerkesztőségi állásfoglalása szerint a Népszabadság elnémítása nemcsak a sajtó, hanem minden demokratikus érzelmű ember számára mérföldkövet jelent.

Az, hogy az ország legolvasottabb napilapja ma nem jelenhetett meg, az állam demokratikus működésének a végét jelzi. Az üzletinek álcázott indoklás sunyiság, a döntés mögötti valós szándék elrejtésének kísérlete.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik