Belföld
AppleMark

A Népszabadság fájdalmakat ígér még a hatalomnak

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 10. 10. 13:11

A főszerkesztő-helyettes nem szeretné, ha az MSZP vásárolná vissza magát.

 

A Magyar Nemzetnek azt mondta, reménykedik benne, hogy az újság újra megjelenhet majd, de azt nem szeretné, ha az MSZP vásárolná vissza magát. Nem pártlapot akarnak, hanem független újságot. Délután a menedzsmenttel a munkavállalói jogokról egyeztetnek, utána a szerkesztőség tagjai találkoznak, és döntenek arról, hogyan folytassák a harcot azért, hogy a Népszabadság ezután is megjelenhessen.

Pető Péter egyelőre nem tud új tulajdonosról, és mint mondta: tisztázni kell, eladható-e a lap, és ha igen, mennyiért. A főszerkesztő-helyettes nyilvánvaló politikai döntésnek nevezte, ami a Népszabadsággal történt.

Nincs ugyanis olyan gazdasági döntés, amely egyetlen éjszaka alatt születne meg, amelynek folyományaként minden újságírót elzárnak az elektronikus levelezésétől. Amikor egyébként a jelenlegi tulajdonos megvásárolta az újságot, akkor is tudta, hogy önmagában a lap veszteséges.

Szerinte a mostani tulajdonos nem szeretné, ha a Népszabadság még megjelenne, de arra kérte olvasóikat, maradjanak velük. A társaság együtt van,

fog még olyan cikkeket készíteni, amelyek fájni fognak a hatalomnak.

Ezeket a tartalmakat valamilyen formában az olvasókhoz is eljuttatják, nem adják fel – tette hozzá. “Gyáva puccs” – így jellemezte korábban a főszerkesztő-helyettes, hogy felfüggesztették a lap kiadását. Pető Péter lapunknak elárulta, hogy a következő számban nagyon erős sztorijuk lett volna Rogán Antalról. (A miniszternek Bródy János-gyermekdallal üzent).

A szerkesztőség az olvasókkal és szimpatizánsokkal való kommunikáció és kapcsolattartás céljából frissen létrehozott Facebook-oldalán közölte, hogy nem adták fel. A szerkesztőség el is határolódott a lap megszüntetése ellen tartott szombati tüntetésen történtektől, attól, hogy a demonstráció vége felé többen Magyar Időket égettek. 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.