Belföld

Népszabadság újságírói: holnap találkozunk!

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 10. 09. 19:42

Vasárnap a Népszabadság újságírói, szerkesztői, munkatársai nem jutottak be munkahelyükre, a Bécsi úti épületbe egyedül Murányi András főszerkesztőt engedték be, őt is csak a hátsó bejáraton. A tulajdonossal folytatott tárgyalások eredménytelenül végződtek, hétfőn sem a lap nem fog megjelenni, sem a nol.hu nem indul újra.

A munkatársak azt az ígéretet kapták, holnap délután lehetőséget kapnak jogi ügyeik intézésére – a vasárnapi eseményeket itt foglaltuk össze sok videóval, a Népszabadság körül kialakult helyzetről itt olvashat részleteket, reagálásokat.

A Népszabi Szerkesztőség a Facebookon rövid közleményben összegezte véleményét:

A Népszabadság szerkesztőségének tagjai csalódottan vették tudomásul, hogy a Kiadó nem teszi lehetővé az újság és a nol.hu honlap folyamatos megjelenését. Ez elemi gazdasági érdeke lett volna a Kiadó tulajdonosának és a szerkesztőségnek is. A keletkező gazdasági és erkölcsi kárért a szerkesztőség nem felelős. Folytatni kívánjuk a tárgyalást a Kiadó vezetőségével.

A szerkesztőség egységes és továbbra is közös műhelyként kíván működni. Célunk a magyar demokrácia szempontjából nélkülözhetetlen független média megőrzése. Ellen fogunk állni minden ezt fenyegető gazdasági és politikai nyomásnak.
Köszönjük minden velünk szolidáris olvasó és támogató rokonszenvét. Azon dolgozunk, hogy ezt a jövőben is meg tudjuk hálálni.

Holnap újra találkozunk, részletek hamarosan!

(Kiemelt kép: 24.hu/Haszon Zsófia)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

UNSPECIFIED  :  1st steps of human on Moon : american astronaut Edwin "Buzz" Aldrin walking on the moon on july 20, 1969 during Apollo 11 mission (we see Neil Armstrong in the visor of the helmet)  (Photo by Apic/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.