Belföld

Két nap repetát kapunk napfényből, vasárnap már nem lesz nagyvonalú az időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken eleinte erősen felhős lesz az ég, de egyre hosszabb időszakokra csökken a felhőzet, és süt ki a nap, majd késő délutántól határozottabb felhőzetcsökkenés veszi kezdetét. Már csak kisebb eső fordulhat elő, az is főleg a kora délutáni órákig. A Nyugat-Dunántúlon napközben időnként megélénkül az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, a Dél-Dunántúlon lesz a legmelegebb, északkeleten a leghűvösebb. Késő estére 2, 9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton kezdetben többnyire gyengén felhős időre számíthatunk, a ködfoltok délelőtt feloszlanak, majd gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett délután is várható legalább néhány órás napsütés. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 15 fok között várható.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, a ködfoltok délelőtt feloszlanak, majd délután a Dunántúlon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Késő délutántól nyugaton szórványosan alakulhat ki eső, záporeső, az ország nagyobb részén csapadék még nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik