Belföld

Több százmilliós villafelújítás kötődik Rogán Antal „jobbkezéhez”

Az ingatlan egy svájci cég birtokában van, amelynek tulajdonosait nem lehet megismerni.

Egy patinás gellérthegyi villa felújítását rendelte meg Rogán Antal propagandaminiszter jobbkeze, a letelepedési kötvényüzletben is közreműködő Kertész Balázs ügyvéd – írja az Átlátszó a birtokába került dokumentumok alapján. Az építkezés több százmillió forintba kerülhet, a portál úgy értesült, hogy több tízmillió forintba kerül a kerítés, és Olaszországból rendeltek egyedi gyártású járólapokat.

Az ingatlan tavaly óta a Rezeda 5 Ingatlanhasznosító Kft-é, amely egy 2014-ben alakult svájci társaság érdekeltsége. A svájci cég ügyvezetője magyar állampolgár, Osterhaab Andrea, de a részvényei bemutatóra szólnak, tehát titkolhatja a tulajdonosait.

A svájci cég tulajdonosi hátterét illetően támpontot adhat, hogy a kézbesítési megbízott az a Karafiát Ügyvédi Iroda, amely eljár a V. kerület cégügyeiben, de közreműködtek egy Deák Ferenc utcai épület eladásában is. Az iroda képviseli azt az offshore céget is, amely a Hunguard Kft. tulajdonosa. Az Átlátszó emlékeztet, hogy ennek tulajdonosaival együtt jegyzi Rogán Antal a digitális aláírással kapcsolatos találmányát. Az ügyvédi iroda egyébként a Rogán által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodának is nyújtott jogi tanácsadást nettó 6 millió forintért.

A portál értesülései szerint Kertész Balázs jár el az építkezés ügyében, és az ő neve szerepel megrendelőként a kiviteli terv borítóján is.

Az ügyvéd nem reagált az Átlátszó megkeresésére, de levelet kaptak egy bizonyos Cseley Klárától, aki Kertész munkatársa lehet. Ő azt írta, „Ügyvéd Úrnak nincs tulajdonában gellérthegyi ingatlan” és „a megkeresés alapját képező információ sem valós, így a továbbiakban az állítólag szomszédok általi felvetésekre, talán érthető módon nem kívánunk reagálni”.

A Rezeda 5 Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezetőjét azzal kereste meg a portál, hogy a gellérthegyi villa tulajdonosával szeretnének beszélni. Ő annyit válaszolt, hogy nem sokat tud tenni, de továbbítja a megkeresést Kertész Balázs felé.

Az ügyvéd egyébként jelenleg igazgatósági tag a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt-ben. Korábban a III. kerületben képviselő és kerületi Fidesz-elnök volt. A Kulcsár-ügyben is előkerült a neve, a brókerbotrányt vizsgáló parlamenti bizottság ülésén elhangzott, hogy ő lehetett a milliárdos sikkasztással vádolt bróker egyik fideszes kapcsolata, de a büntetőeljárásból teljesen kimaradt.

Ügyvédként jelenleg a Kosik Ügyvédi Irodában dolgozik, amely Habony Árpádot is képviseli. Az Index korábban arról írt, hogy a letelepedési kötvényprogram adminisztratív ügyeinek intézésében is az iroda vesz részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik