Belföld

Az UniCredit-vezér lakását használja Matolcsy

Az MNB-elnök Budapest egy legdrágább környékén lakik, a Várban. A lakás Patai Mihályé, aki az ország egyik legnagyobb bankjának, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója, írja a csütörtöki Népszabadság.

Vagyis: az MNB-elnök azt a lakást használja, amely az MNB által felügyelt bank első emberéé.

Aki ráadásul a bankok érdekképviseletét ellátó szer vezetőjének a tulajdonában van.

Hiába kérték az érintetteket, erősítsék meg a többször és több helyről is érkezett értesüléseiket, sem Matolcsy, sem Patai nem reagált. A lap már bő egy hete elküldte kérdéseit az UniCredit kommunikációs osztályára és Patai titkárságára is. Két nap múlva megint, a levelet megnyitották, de választ nem kaptak.

Ugyanígy jártak az MNB esetében.

Az Országház utcai lakásba is levelet vittek, Patainak és Matolcsynak is címezve, a portaszolgálaton azt mondták a lap munkatársának, továbbítják azt. Két nap múlva egy futár megint, de azt már nem vették át, mondván, nincs meghatalmazás a lakóktól.

Patai nevén két lakás is van ott, az egyik 121, a másik 173 négyzetméteres, egy hirdetés szerint pedig havi 1 millió forint is lehet piaci körülmények közt a bérlés.

Matolcsy és Patai barátsága nem új, Patai korábban azt mondta, több évtizedes a viszonyuk. A 2010-es kormányváltáskor pedig kiderült, akkor havi 400 ezer forintot fizetett a mostani jegybankelnöknek, hogy tanácsokkal lássa el bankját, amikor a Fidesz még ellenzékben volt.

Később Matolcsy Patait az ország három testőrének egyikeként beszélt Patairól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik