Belföld

Már 2018 előtt választást nyernének a Kétfarkúak

Egy zuglói időközin próbálnának szerencsét először. Kovács Gergely mesélt a 24.hu-nak arról, miért szeretnének leginkább bejutni a Parlamentbe és hogyan tovább a népszavazás után.

A népszavazás után két nappal, kedden este nyolc órától eredményértékelést hirdetett a Kétfarkúakkal egy belvárosi vendéglátóipari egység. Az esemény elég nagy csúszással kezdődött, ami miatt fel is tettük a kérdést az elnök úrnak, hogy

most csak azért, mert indulnak a választásokon, már lehet egy órát késni?

Alábbi videónkból kiderül, mit válaszolt.

Úgy tűnik, mindenki megnyerte ezt a népszavazást, mi arra gondoltunk, kéne még egy

– mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke kedden este a párt néhány képviselőjének oldalán.

Utal ez arra, hogy vasárnap este minden párt úgy érezte, itt ma ő nyert. A Kétfarkúak elnöke szerint azonban ha választani kell, mégis az

LMP ennek a népszavazásnak a győztese, hiszen ők képesek voltak egyszerre az igen, a nem és a bojkott oldalán is állni.

A 6,5 százaléknyi érvénytelen szavazatban viszont az MKKP-nak volt elég nagy szerepe.

Kovács szerint ha már van egy ilyen csalafinta kérdés, adjunk rá értelmetlen választ, hogy legalább valamilyen válasz legyen.

A kormány legnagyobb bűne az, mit csinál milliókkal ebben az országban. Akik nem mentek el, igennel, vagy érvénytelenül szavaztak, legalább örülhetnek, hogy nem lettek olyanok, mint ők

– folytatta Kovács.

Egy keddi interjúban az elnök megerősítette, hogy indulnak a 2018-as választásokon, aminek hatására most az egész sajtó egy megkomolyodott párt nyilatkozatait várja.

Komolyan ennyi volt a megkomolyodás

Cáfolnunk kell, hogy meg akarnánk komolyodni

– oszlatta el a kétségeket a párt.

Hozzátették, eddig is nyilvános volt, hogy el akarnak indulni, ezért akarták bejegyeztetni a pártot 2014-ben. Nem nagyon értik, mire fel ez a nagy felhajtás emiatt. Felmerült a kérdés, esetleg terveznek-e együttműködni más pártokkal, lapunknak adott keddi interjújában Kovács Gergely azt mondta, a Magyarországon jelenleg létező pártokkal nem tudnak összefogni.

A DK-nak meg az MSZP-nek az lenne a dolga, hogy megszűnjön. Úgyis minden évben öt százalék elhalálozik a szavazóik közül

– jegyzi meg Kovács.

Magáról a népszavazásról azt gondolják, a kormány csak azért csinálta, hogy szavazókat nyerjen a választásokhoz, egyébként pedig nem szólt másról, mint alaptalan félelmek gerjesztéséről.

A jövőt illetően megalapozott tömegbázisunk van

– mondja az elnök, utalva arra, hogy az illegális városfelújítási projektek alatt sokan csatlakoztak hozzájuk, a különböző csoportok élére regionális koordinátorokat választottak ki. A bázis összetartása érdekében pedig országos kampány indítását tervezik hamarosan.

Reszkess, Felcsút!

Az est végén a párt megjelent tagjai még kicsit éreztették, mennyire komoly ez a megkomolyodás. A választási ígéreteik között megemlítették például, hogy

  • megszüntetik a pénzt, mert az emberek legnagyobb közös ellensége a pénztelenség,
  • megszüntetik a betegségeket, mert ugyebár iszonyúan ártalmasak az egészségre,
  • űrállomást terveznek Felcsútra, sőt, ha nyernek a választásokon, a stadiont alakítják át.

Kicsit furcsán néztek egymásra, akik komoly, összeszedett kormányprogram meglebegtetését várták, erre a párt csak annyit mondott:

elterjedt, hogy megkomolyodunk, ez komoly veszély nekünk. Valaki azt mondja, hogy nem vagyunk elég felnőttek. Ha ránézünk a professzionális politikusokra, ők elég felnőttek?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik