Belföld

Raktérben megbúvó migránsokat kellett keresni egy magyar kamionversenyen

Többek között megbúvó migránst kellett megtalálniuk az idei 5 tengelyen – biztos kézzel kamionos vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági megmérettetés résztvevőinek, derül ki egy sajtóközleményből.

A szervezők ezt úgy hívták, hogy “reagáltak a migránsválságra”.A feladat az volt, hogy “egy komplex próba keretében a versenyzőknek egy rakodótérben megbúvó migránst kellett megtalálniuk, amelynek során a proaktív, szakszerű eljárást díjazták a bírák”.

Szerintük a kamionosokra leselkedő életveszélyes szituációk ma különösen időszerűek, ezért a szervezők a nemrégiben Calais-ban bántalmazott Bárándi Attilát is elhívták a rendezvényre, hogy a helyszínen együttérzésükről tegyenek tanúbizonyságot.

Nincsenek erre szavak. Attila olyan helyzetbe került, amilyenbe senkinek sem szabadna. A Segítőkéz Alapítványnak bár ne lenne soha dolga, de amikor az élet ilyen helyzeteket produkál, akkor egy kis segítséget kell nyújtani. Bízunk benne, hogy az egészsége helyreáll, és talán arra is lesz lehetőség, hogy nemsokára újra munkába álljon

– mondta el Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára, a Közúti Fuvarozók és Személyszállítók „Segítőkéz” Alapítványa kuratóriumának elnöke az eseményen, ahol ünnepélyes keretek között gyorssegélyt nyújtott át kollégájának.

Itt egy videó a versenyről, de “migráns keresés” nincs benne.

(kiemelt kép: mti: a Calais-ban bántalmazott Bárándi Attila)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik