Belföld

Itt a riasztás, figyelmeztetés – Viharos lesz a szél, hózápor is jöhet

Helyenként 85 km/óra körüli széllökések is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre kilenc megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést, illetve négy északnyugati járásra riasztást.

A figyelmeztető előrejelzés szerint késő estig a Dunántúlon, illetve északkeleten viharos (60-80 km/órás) széllökések kísérik az északias szelet. A Dunántúl nyugati megyéi mellett a Zemplénben és a Nyírségben akár egy-egy 85 km/óra körüli széllökés is lehet. (A Balaton partján és a Bakonyban ennél erősebb széllökés is valószínű.)

Az éjszaka második felétől valamelyest veszít erejéből a szél, szerdán főként a Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében lehet 65-70 km/óra körüli széllökés. Szerdára Veszprém megyére érvényes citromsárga, elsőfokú figyelmeztetés.

Szerdán a felhőátvonulások mellett délelőtt hosszabb, délután egyre rövidebb napos időszakok és elszórt záporok lehetnek, az Ózd-Békéscsaba vonaltól keletre erősen felhős lesz az ég, arrafelé több helyen valószínű csapadék. A délután második felétől az ország északi felében is egyre többfelé megvastagszik a felhőzet.

Az ország legmagasabb hegyein az első hózáporok is kialakulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 6 fok körül valószínű, a Balaton déli partján ennél enyhébb lehet a hajnal, a szélvédett északi völgyekben azonban 0, +3 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 11, 12 fok körül alakul, de a tartósan felhős északkeleti megyékben csak 7, 10 fok várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik