Belföld
Tényi István (Tényi István)

Fidesz-tagnak lett gyanús a drága kampány

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 10. 04. 09:57

Ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanúja miatt tett bejelentést.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott beadványa szerint Tényi István a Fővárosi Főügyészségen tett bejelentést ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt. A feljelentéseiről ismert Fidesz-tag indoklása szerint a népszavazási kampányra költött adófizetői milliárdokat – a különböző sajtóhírek és ellenzéki beszámolók alapján – bűnös módon költhették el.

A korábbi választásokkal és népszavazásokkal összevetve irreálisan sokat költhetett a kormányzat az úgynevezett „kvótanépszavazásra”, és a pénz nagy része a baráti zsebekbe vándorolt, átláthatatlanul.

Tényi szerint hűtlen kezelés gyanújára utal, ha mindez beigazolódik, de ezt egyelőre minden kétséget kizáróan nem lehet eldönteni, ezért az ügyésznek és a nyomozó hatóságnak kötelezettsége az eljárás megindítása, lefolytatása. A vonatkozó rendelkezések alapján ezért az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérte.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint még 14 napjuk van adatszolgáltatásra azoknak a sajtótermékeknek, amelyek az október 2-i népszavazást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést tettek közzé. Az érintett médiumoknak jelezniük kell, hogy a politikai hirdetéseket kinek a megrendelésére, mennyiért, mikor, milyen terjedelemben tették közzé.

A sajtóorgánumok október 17-én 16 óráig juttathatják el a tájékoztatást elektronikusan, postán vagy személyesen az ÁSZ-nak, amely az adatok feldolgozása után sajtótermék szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon teszi azt közzé. Az ÁSZ a sajtótermékek által küldött adatokat ellenőrzés és változtatás nélkül teszi majd közzé, így azok tartalmáért nem vállal felelősséget.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hungarian director István Szabó at the German Directors Award Metropolis ceremony at the University of Television and Film in Munich, Germany, 09 November 2014. Szabó is receiving an award for his life's work. This is the 4th time the prize, which comes with a 50,000 EUR endowment is awarded. Photo: TOBIAS HASE/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.