Belföld

Megtalálták az üzletet, ahol a Teréz körúti robbantó vásárolt

Már napokkal a nyilvánosságra hozatala előtt megvolt a videó a hatóságoknak, de nem feltétlenül taktikai okból halogatták a nyilvánosságra hozatalt.

Múlt szerdán már biztosan megvoltak a hatóságoknak azok a felvételek a Teréz körúti robbantóról, amelyeket szombaton tettek közzé a Központi Nyomozó Főügyészség honlapján – írja a Velvet. A portál munkatársát aznap hallgatták ki, és a Nemzeti Nyomozó Irodánál látta a falon kitűzve azt a képet, amelyen egy horgászkalapos férfi piros bevásárlókosárral áll egy boltban.

Egy volt nyomozó azt mondta a portálnak, hogy nem feltétlenül taktikai okokból késlekedtek a képek nyilvánosságra hozatalával, ez inkább technikai kérdés lehet. A több száz lefoglalt felvétel elemzése ugyanis nagyon időigényes, és az is az okok közt lehet, hogy egy fontosabb bejelentést ellenőriztek. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint azért szombaton adták ki a videót, mert addig tartott kitakarni és feljavítani.

A Velvet kiderítette, hogy a robbantó a merénylet előtt a Teréz körút és Podmaniczky utca sarkán lévő Príma boltban vásárolhatott. A CBA kommunikációs igazgatója annyit árult el, hogy a képeket az üzletlánc egyik boltjának ipari kamerája készítette, de a bolt egyik dolgozója azt is elmondta: több kollégáját kihallgatták. Az elhangzottakról azonban nem beszélhetnek.

[central_CentralTagComponentWidget title=”Robbanás Budapesten” tag_select=”-1″ tag_id=”155903″ category_id=”” item_limit=”5″ hide_lead=”true” show_image=”true”]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik