Belföld

Szijjártó: csattanós választ adhatnak a magyarok vasárnap

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 09. 29. 10:10

A vasárnapi népszavazáson a magyar emberek “csattanós választ” adhatnak az Európa Tanács emberi jogi biztosának Magyarországgal kapcsolatos hazugságaira, közölte Szijjártó Péter. A tárcavezető arra reagált, hogy Nils Muiznieks, az ET emberi jogi biztosa a The New York Times kiadásában a magyarországi menekültpolitikát bíráló cikket közölt, amelyben a pozsonyi EU-csúccsal kapcsolatban azt írta: nem okozott meglepetést, hogy Magyarország az EU javaslatait leginkább elutasító országok egyike volt.

A magyar kormány ugyanis már korábban is hozott olyan intézkedéseket, amelyek ellentétesek az emberi jogok tiszteletben tartásának és a jogállamnak az elveivel. Hozzátette: az emberi jogok szempontjának háttérbe szorítását a magyar kormány menekültpolitikája mutatja a leginkább.

Mindezzel kapcsolatban Szijjártó Péter kiemelte: az ET emberi jogi biztosának “tudatlansága és Magyarország iránti gyűlölete elképesztő”. Látható, hogy “van a valóság, és van az, amit Nils Muiznieks mond”, és a kettő egy ponton sem találkozik egymással – fogalmazott.

A külügyminiszter úgy látja, az ET emberi jogi biztosa azt az országot “támadja elképesztő hazugságaival”, amely minden nemzetközi előírást betart. Egyértelmű, hogy “Nils Muiznieks és elvbarátai a nemzetközi jogszabályok felrúgására, országhatárok megsértésére buzdítanak, ami káoszhoz és anarchiához vezet”.

Szijjártó Péter kitért arra: az agresszív bevándorlási hullám és az 1956-os menekültek párhuzamba állításával Nils Muiznieks meggyalázta a hatvan évvel ezelőtti forradalom sok ezer áldozatát és azokat az embereket, akik a kommunista diktatúra elől kénytelenek voltak elmenekülni.

Az igazság az, hogy az 1956-os menekültek békésen kivárták a szomszédos Ausztriában, hogy hol fogadják be őket, tiszteletben tartották a befogadó országok törvényeit, nem foglalták el a pályaudvarokat és nem támadtak kövekkel a rendőrökre.

A tárcavezető hangsúlyozta: a magyar emberek vasárnap “csattanós választ adhatnak Nils Muiznieks hazugságaira”.

(MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.