Belföld
nepszavazas(1)(960x640).jpg (népszavazás, )

Kúria: a kormány jogsértést követett el a külhoni magyaroknak küldött kampánylevelekkel

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 09. 29. 15:02

A hvg.hu szúrta  aki a Kúria honlapján, hogy a testület megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság döntését és megállapította, hogy

a népszavazást szervező Kormány nevében a külhoni magyaroknak  küldött kampánylevelek sértik a választás esélyegyenlőségre, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó alapelveit.

A kormányt eltiltották a további jogszabálysértéstől. Az indoklás többek között megemlíti, hogy a kormány kampányeszközeinek terjesztésére nem használhat olyan adatbázist, amelyhez a közhatalom gyakorlójaként jutott. Mint írják:

A politikai kampány folytatói csak az Nytv. 18.§ (3) bekezdés szerinti közvetett módon, közvetítő útján vehetnék fel a kapcsolatot az adatbázisban szereplő személyekkel. Ekkor azt igényelhetik, hogy kapcsolatfelvétel céljából a nyilvántartás illetékes szerve a megjelölt személyt, személyi kört keresse meg és a) kérje írásos hozzájárulását ahhoz, hogy név, lakcím és értesítési cím adatait a kérelmező rendelkezésére bocsáthassa, vagy b) arról értesítse, hogy a kérelmezőt közvetlenül keresse meg, ha vele a kapcsolatot fel kívánja venni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Magukra hagyták haldokló szeretteiket

Kommentek

MCALLEN, TX - JUNE 22: Dozens of women and their children, many fleeing poverty and violence in Honduras, Guatamala and El Salvador, arrive at a bus station following release from Customs and Border Protection on June 22, 2018 in McAllen, Texas. Once families and individuals are released and given a court hearing date they are brought to the Catholic Charities Humanitarian Respite Center to rest, clean up, enjoy a meal and to get guidance to their next destination. Before President Donald Trump signed an executive order Wednesday that halts the practice of separating families who are seeking asylum, over 2,300 immigrant children had been separated from their parents in the zero-tolerance policy for border crossers.   Spencer Platt/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.