Belföld

Közalkalmazottak Kubatov-listával: a kormány feljelenti a DK-t

A Kormányzati Tájékoztatási Iroda csütörtökön közleményben jelentette be, hogy rágalmazás miatt feljelentik a Demokratikus Koalíciót. Gyurcsány Ferenc pártja szintén csütörtökön jelentette be, hogy választási csalás gyanúja miatt bejelentést tesz a Nemzeti Választási Bizottságnál, mert sajtóhírek szerint minisztériumi és önkormányzati hivatalnokoknak is a hétvégi kvótareferendumon való részvétel és a nem szavazat mellett kell győzködniük a választókat.

Gréczy Zsolt az MTI-nek azt mondta, hogy az elmúlt napokban több ízben is megjelent a sajtóban, hogy a közhivatalnokoknak telefonokat és “Kubatov-listát” ad a Fidesz, hogy a vasárnapi népszavazásra mozgósítsanak. Az ellenzéki politikus hozzátette, ezt Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester szerdán az ATV-ben elismerte, de szerinte

“technikai részletkérdés”, hogy a közpénzből fizetett állami alkalmazottak a Fidesznek kampányolnak. A Fidesz szerint bizonyára a választási csalás is csak “technikai részletkérdés”

– tette hozzá a szóvivő.

A DK úgy gondolja, nem “technikai részletkérdés”, hogy a Fidesz “választási csalással és pártállami módszerekkel” akarja érvényessé tenni a vasárnapi “EU-ellenes álnépszavazását”, és mindenkit arra buzdít, hogy vasárnap ne menjen el szavazni, ne támogassa a “pártállam” EU-ellenes támadását – mondta Gréczy Zsolt.

A kormány határozottan visszautasította a DK kijelentéseit. Mint írták:

Az október 2-i népszavazás nemzeti ügy, ezért elítélünk minden olyan törekvést, amely gátolni próbálja, hogy a magyar emberek éljenek demokratikus jogukkal és elmondják véleményüket az ország jövőjét évtizedekre meghatározó kérdésben. A jogsértésekkel, üres rágalmazásokkal szemben határozottan fel kell lépni, ezért a kormány rágalmazás miatt feljelentést tesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik