Belföld

Állateledel lesz a szentesi galambokból

Az állatvédőknek ez nem annyira tetszik.

Megunta a galambinváziót a szentesi önkormányzat, megbíztak egy céget a madarak ritkításával. Az állatvédők viszont tiltakoznak amiatt, hogy a befogott madarak egy része állateledelként végzi – írja a Bors.

A városüzemeltetés részéről közölték a lappal, hogy a megállapodás a két-háromezres galambpopuláció 70-80 százalékának befogásáról szól. A vállalkozó a befogott galambok egy részét tenyésztőknek adja el, más részüket solymász szövetségek és állatkertek veszik meg, tápláléknak.

A Hortobágyi Madárkórház Alapítvány igazgatója azt mondta, megkeresték a szentesi vállalkozót, és a galambok megmentése érdekében példányonként 300 forintot ajánlottak, de ezt nem fogadta el, mert ennél több pénzt kap. Dr. Déri János azt mondta, Hajdúszoboszlón például sikerült megállapodni az élve befogott galambok átvételéről és elhelyezéséről.

A madarak sorsáról azt mondta, tudomása szerint a solymászok a nyakuk kitekerésével végeznek a galambokkal, de attól is szeretnék megóvni a madarakat, hogy a jogszabály szerint megengedett módon, szén-dioxiddal öljék le őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik