Belföld

Gyártásvezetőitől igyekszik szabadulni az MTVA

A külső beszállítók helyzetbe hozása és a saját gyártás leépítése lehet a cél.

A gyártásvezetők jelentős részét elküldik az MTVA-tól a napokban bejelentett 145 fős létszámleépítés keretében – tudta meg a Népszabadság. A lap szerint ez arra utal, hogy az állami média egyre kevesebb műsort készít saját munkatársaival, inkább külső gyártó cégeknek ad nay összegű megrendeléseket.

Az 52 gyártásvezetőből húszat, a 12 gyártási csoportvezetőből hármat, az öt főgyártásvezetőből pedig kettőt akarnak elküldeni. A gyártásvezetőknek kulcsszerepük van a műsorkészítés folyamatában – az ő feladatuk az előkészítés, a forgatás megszervezése, a szerződéskötések lebonyolítása és a kifizetések ellenőrzése is.

A lap megjegyzi: az újonnan indított csatornák, így az M1 hírcsatorna, az M4 Sport és az M5 stábjait nem érinti a leépítés. Értesüléseik szerint, miközben minden évben százas nagyságrendben küldenek el régi dolgozókat, folyamatosan jönnek újak, nyilvánvalóan az a szándék, hogy egy új gárdára cseréljék le az akár évtizedek óta ott dolgozókat, és az is világos cél, hogy az MTVA külső beszállítókra támaszkodó központi megrendelő és kifizető cég legyen, ne pedig egy nagy gyártóbázis.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik