Belföld

Ezerfős befogadóállomással riogatják a hatvaniakat a polgármester nevében

A város lakói névre szóló postai levelet kaptak a városvezető aláírásával. Horváth Richárd feljelentést tett.

Névre szóló postai levelet kaptak az elmúlt napokban a hatvaniak, amelyben polgármesterük azt írja, „a bevándorlási hullám közepette fontos a helyes keresztényi viselkedés”, így 1000-1500 fős befogadó állomást tervez a városvezetés. Az Indexszel a hatvani polgármesteri hivatal azt közölte, hogy a levél hamisítvány, azt nem a városvezető küldte szét.

Horváth Richárd polgármester élesen elhatárolódott a levéltől, és rendőrségi feljelentést tett népszavazás rendje elleni bűncselekmény, közveszéllyel fenyegetés és személyes adatokkal való visszaélés gyanújával. A leveleket az eddigi információk szerint Ócsán, Üllőn és Almásfüzitőn adták fel.

Korábban ugyancsak az Index írt arról, hogy Hatvanban fideszes belháború zajlik, a választókerületi elnök kizárta a 11 tagú képviselő-testület nyolc fideszes tagját, köztük a polgármestert és két alpolgármestert. Ők a KDNP színeiben folytatják a politizálást, és a „nem” szavazat mellett kampányolnak a népszavazáson, de a kormányzati propagandahirdetések helyett sajátot csináltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik