Belföld

Személyiségzavaros lehet a körúti robbantó

Épeszű ember nem tesz ilyet.

Az M1 Híradónak egy klinikai szakpszichológus a belvárosi robbantás tetteséről azt mondta, minél gátlástalanabb valaki, minél brutálisabb eszközt, módszert használ azért, hogy más ellen forduljon és kioltsa az életét, annál inkább feltételezhető nála a patológiás személyiségszerveződés. Az esetek többségében személyiségzavar áll a probléma hátterében.

Az, aki a hatóság, a rendőr ellen ilyen brutalitással mer fellépni, az valószínűleg nem egy szorongó, neurotikus alkat, sokkal inkább egy kiszámíthatatlan, gátlástalan ösztönlény, egy hidegvérű gyilkos.

Makai Gábor az elkövetés módjából arra következtet, egy a támadó előre kitervelt mindent, az már kevésbé biztos, hogy azt is tudta, rendőrök ellen követi el a bűncselekményt. Az ilyen ember általában jó intellektusú, nem elmebeteg, nem annak következménye agresszív magatartása. Ebben az esetben a kiszámíthatatlanság látható, a hidegvérű gátlástalanság. felnőttet, gyereket is képes hidegvérrel megölni, nem éli meg a bűntudatot, nincs lelkiismeret-furdalása –  fogalmazott Makai Gábor, aki szerint nem kizárt, hogy a robbantónak tettestársa is volt.

[central_CentralTagComponentWidget title=”Robbanás Budapesten” tag_select=”-1″ tag_id=”155903″ category_id=”” item_limit=”5″ hide_lead=”true” show_image=”true”]

A feltételezett elkövető egy körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év közötti, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmert, fehér sportcipőt viselő férfi. A gyanúsított felkutatására 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik