Belföld

Vita a Teréz körúti robbantásról, Orbán, Pintér hallgatásáról

Az MSZP szerint ilyenkor el kellene mondani, hogyan védi meg a kormány az átlagembereket.

A Teréz körúti robbantás az Országgyűlésben is téma volt. A Fidesz-frakcióvezetője azt megdöbbentőnek nevezte, szerinte a rendőrséget érte a támadás, nemcsak a megsérült járőrpárt, hanem magát a testületet, amelynek hivatása a magyarok biztonságának megóvása.

Kósa Lajos közölte: minden segítséget megadnak a hatóságoknak a tettes előkerítésében. A spekulációkat, összeesküvés-elméleteket vissza kell utasítani, mert nem tudnak semmit a tettes vagy tettesek indítékáról, motivációjáról.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában közölte, még hétfőn nyilvánosságra hozza a rendőrség azt a videofelvételt, amelyen látható a robbantás elkövetője; ez reményeik szerint nagyban segítheti a nyomozást. Azt kérik az emberektől, segítsenek az elkövető mielőbbi elfogásában. Az államtitkár értékelése szerint a támadás a rendőrök, a rendőrség, a magyar emberek biztonsága ellen irányult.

A szocialista Tóth Bertalan a Teréz körúti robbantás kapcsán elfogadhatatlannak nevezte, hogy a rendőrség 20 óra múlva adott csak tájékoztatást, amivel erősítette a kormány által szerinte hónapok óta folytatott hisztériakeltést. A népszavazás előtt, az európai terrorfenyegetettség idején a magyar lakosság sokkal érzékenyebb, ezért lett volna fontos a gyors tájékoztatás.

Az ellenzéki politikus azt firtatta, hol van a miniszterelnök és a belügyminiszter ilyenkor, amikor el kellene mondani, hogyan védik meg az átlagembereket, ha rendőrökkel ez történhet. A vasárnapi kvótareferendumról közölte, azt továbbra is értelmetlennek, feleslegesnek, drágának, cinikusnak és egy blöffnek tartják, azt javasolják az embereknek, maradjanak otthon.

Dömötör Csaba államtitkár közölte, a robbantás gyalázatos, gyáva bűncselekmény volt, sajnálja, hogy a baloldal ezt az ügyet is pártpolitikai célokra használja a népszavazáshoz hasonlóan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik