Belföld

Nem volt terv a bontáshoz, ezért halhatott meg a díszletépítő munkás

A baleset még egy hónapja történt a Szárnyas fejvadász 2 forgatásán.

Nem kaptak tervet a munkások arra vonatkozóan, hogyan kellene lebontani a díszletet, ráadásul nem is volt elég hely a bontáshoz – többek között emiatt halt meg egy 28 éves díszletépítő a Szárnyas fejvadász 2 magyarországi forgatásán, az Origo filmstúdióban. Minderről a Velvet ír a birtokába került baleseti jegyzőkönyv alapján.

A baleset még augusztus 25-én történt. A több tonnás díszlet merevítőit motoros láncfűrésszel vágták át, és egy homlokvillás targoncával tesztelték, mennyire masszív még az emelvény. A 28 éves díszletépítő egy társával a díszlet alá ment, hogy még több merevítőt vágjon át, amikor a díszlet megreccsent és omlani kezdett. Az egyik férfinak még sikerült kiszaladnia, a másik viszont befelé indult el és leguggolt. Olyan súlyos koponya- és bordatörést szenvedett, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A temetésre elment a film rendezője és az egyik főszereplő, Ryan Gosling is, aki tolmácson keresztül nyilvánított részvétet a családnak. Az ügyben nyomozást rendelt el az ügyészség. A családot az az ügyvéd képviseli, aki legutóbb 400 millió forintnyi összeget nyert egy magyar férfinek, aki az Egyesült Államokban egy építkezésen biztosítókötél nélkül zuhant le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik