Belföld

Balog Zoltán azt is a plakátokra íratná, hogy nem minden „migráns” terrorista

De azért azt is fejtegette, hogy szerinte természetes, hogy félnek az emberek, mert a bevándorlók származási országában „másképp bánnak a nőkkel”.

Magyarország nem az emberek ellen van, hanem a migráció egész világra kiterjedő folyamata ellen – mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak.

A politikus a német lapnak hangsúlyozta, hogy ő mindig arra hívja fel a figyelmet, hogy a „migránsok” áldozatok. Szerinte nem szabad gyűlöletből dönteni, inkább racionálisan át kell gondolni, hogyan lehet még jobban megerősíteni a nemzeti biztonságot. Úgy vélte, nem fair embertelen hozzáállással vádolni az országot a kerítésépítés miatt, miközben több százmillió forintot adott a kormány a segélyszervezeteknek, és létrehozta az üldözött keresztényeket segítő helyettes államtitkárságot.

A kormány propagandakampányáról azt mondta, ő még szívesen odaírta volna, hogy nem minden „migráns” terrorista vagy erőszaktevő, ennek ellenére szerinte tény, hogy a bevándorlók származási országában másképp bánnak a nőkkel, és ez alapján természetesnek gondolja, hogy az emberek félnek. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik