Belföld

Megkéselték Délegyháza polgármesterét a körtefesztiválon

Többször megszúrta egy idős férfi a Pest megyei Délegyháza polgármesterét egy szombat esti helyi rendezvényen, a támadó ellen emberölési kísérlet miatt eljárás indult – tájékoztatta az alpolgármester és a rendőrség vasárnap az MTI-t.

Szilveszter Lajos alpolgármester elmondta, hogy a hagyományos körtefesztivált tartották a településen, amikor egy idős, ittas embert a biztonsági őr ki akart tessékelni a helyszínről, de a férfi ellenállt. Ezután Riebl Antal (független) polgármesterre támadt, és háromszor megszúrta. Az eset szemtanúi nem értik, hogy miért épp a polgármesternek ment neki, mivel úgy tudni, soha nem volt semmilyen konfliktus közöttük – mondta az alpolgármester.

Tudomása szerint Riebl Antal a mellkasán és a kezén sérült meg, kórházba vitték, megműtötték, állapota stabil. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a délegyházi bűncselekménnyel kapcsolatban csupán annyit közölt, hogy egy 75 éves férfi megszúrt egy másik férfit, az őrizetben lévő támadó ellen emberölés kísérlete miatt indult eljárás. Kihallgatása jelenleg is tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik