Belföld

Egyedül indul az Együtt 2018-ban

24.hu
24.hu

2016. 09. 24. 16:59

Lehetségesnek tartják a győzelmet, de ehhez a választókat is meg kell győzni.

Az Együtt küldöttgyűlése szombaton arról döntött, hogy a párt önálló listát állít a 2018-as választáson.

Határozatukban úgy fogalmaznak: a magyarok elvesztették hitüket a részvételi demokráciában, csalódtak, mert a politikusok pártállástól függetlenül hazudtak, és nem vállalták a felelősséget tetteikért. Szerintük az ország 2016-ra egy szűk, saját zsebére dolgozó csoport foglya lett, a korrupciót a rendszer alapjává tevő kormányzat tudatosan veszi el javainkat, jogainkat és a jövőnket.

Hatalmuk a gyűlöletkeltésen alapul, különbséget tesznek ember és ember között, embertársaik nyomorúságával szemben érzéketlenek. Az ország történelmi barátaival szembefordulnak, keleti hatalmaknak udvarolnak – írták.

Az Együtt szerint 2018 után demokratizálásra, jóléti fordulatra, oktatási szemléletváltásra és nyugatos politikára van szükség. A 2018-as választási felkészülésről szóló határozat szerint egy új alkotmány konszenzusos megalkotására kérnek mandátumot a választóktól. Több pénzt és szaktudást, kevesebb politikát ígérnek az oktatásnak, csökkentenék az egyenlőtlenségeket, újraindítanák a modernizációt és polgárosodást.

A párt álláspontja szerint előtérbe kell helyezni a nyugati szövetségi politikát a „keletre tekintő, onnan elnyomást és korrupciót eltanuló rezsimmel szemben”.

Az Együtt lehetségesnek tartja a győzelmet, szerintük létre lehet hozni a mostani kormány leváltásához szükséges koalíciót, de csak akkor, ha garanciát tudnak adni a választóknak arra, hogy a kormányváltás megújulást is hoz.

A küldöttgyűlés úgy határozott, hogy a megújulásért a párt önálló listát állít 2018-ban, mert szerintük csak így tudják bővíteni szavazótáborukat. Ugyanakkor úgy vélik, az ellenzéki jelöltek előválasztására szükség van, mert ez lehetővé teszi, hogy a legrátermettebbeket tiszta versenyben válasszák ki a polgárok. „Csak az lehet jelölt, aki valóban győzni és változtatni akar 2018-ban, és aki semmilyen különalkut nem köt a rezsimmel” – közölték. (MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

Terminator 2  Judgment day
1991
Real  James Cameron
Arnold Schwarzenegger
Linda Hamilton
Joe Morton
James Cameron.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Kassar / Pacific Western
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.