Belföld

Alijázik Szegedi Csanád

A Cionista Világszövetség budapesti ülésén jelentette be a volt Magyar Gárda-alapító az alijázást. Szegedi Csanád családjával költözik Izraelbe, a minél könnyebb beilleszkedésben pedig Yaakov Hagoel, a WZO elnöke segíti majd.

A The Jerusalem Postnak adott interjújában elmondta, Izrael fantasztikus ország és véleménye szerint a diaszpórában élő zsidók mindegyik komolyan fontolgatja, hogy életében legalább egyszer alijázzanak.

Rengeteg pozitív és negatív tényezője van zsidónak lenni, de a legnagyobb ajándék Izrael állam létezése. A Holokauszt okozta rémálmok után családom és én részesei szeretnénk lenni az Izrael által biztosított pozitív álomnak

– fogalmazott.

Megjegyezte, az instabil biztonsági helyzet nem zavarja, ugyanis az elmúlt években többször járt Izraelben és sosem félt.

Mint mondta, figyelemmel követi az izraeli politikát, de még nem határozta el, hogy csatlakozik-e valamelyik párthoz. Sokévi tapasztalata van a politikában és boldog lenne ha cionista szervezetekkel megoszthatná azokat Izraelben.

Szegedi Csanád a Magyar Gárda alapítójaként 2012-ben döbbentett meg mindenkit, amikor bejelentette, anyai ágú nagyszülői zsidók voltak. Miután felfedezte gyökereit, kilépett a Jobbikból, amely el is határolódott tőle, mert szerintük nem zsidósága hanem korrupciós ügyei miatt távozott.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik