Belföld
Budapest, 2016. szeptember 21.
Koszorúk Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas költõ, író, esszéista, a nemzet mûvésze koporsójánál a sírnál az Óbudai temetõben 2016. szeptember 21-én. Csoóri Sándort hosszan tartó súlyos betegség után, életének 87. évében érte a halál 2016. szeptember 12-én kora hajnalban.
MTI Fotó: Soós Lajos

Eltemették Csoóri Sándort – képek

24.hu
24.hu

2016. 09. 21. 14:50

A kétszeres Kossuth-díjas költőt, írót, esszéistát az Óbudai temetőben helyezték örök nyugalomra 2016. szeptember 21-én.

Csoóri Sándort hosszan tartó súlyos betegség után, életének 87. évében érte a halál 2016. szeptember 12-én kora hajnalban.

Budapest, 2016. szeptember 21.
Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas költõ, író, esszéista, a nemzet mûvésze koporsóját a sírhoz viszik az Óbudai temetõben 2016. szeptember 21-én. Csoóri Sándort hosszan tartó súlyos betegség után, életének 87. évében érte a halál 2016. szeptember 12-én kora hajnalban.
MTI Fotó: Soós Lajos
Fotó: MTI

A szertartáson Csoóri Sándor családtagjai, pályatársai, tisztelői között jelen volt a kormány képviseletében Orbán Viktor miniszterelnök és a kabinet több tagja. Részt vett a temetésen Boross Péter volt miniszterelnök is.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Csoóri Sándor mindig a magyarokkal volt – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere a szeptember 12-én elhunyt Csoóri Sándor költő, író, filmalkotó temetésén szerdán az Óbudai temetőben.

Balog Zoltán kiemelte: ha a 21. század magyarjai erős közösséget akarnak alkotni, akkor újra élniük kell a népi hagyományt, nem valamilyen foszladozó nosztalgiából, hanem mint a megmaradás és gyarapodás egyik fontos zálogát.

Életem egyik nagy ajándéka, hogy odakerülhettem a közelébe; meghallgatott, kíváncsi volt rám, hallgathattam és hallgathattunk, együtt aggódhattam azokkal, akik szeretik. Belenézhettem távolodó tekintetébe, foghattam haldokló kezét

– idézte fel Balog Zoltán.

Budapest, 2016. szeptember 21.
Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas költõ, író, esszéista, a nemzet mûvésze temetésén az Óbudai temetõben 2016. szeptember 21-én. Csoóri Sándort hosszan tartó súlyos betegség után, életének 87. évében érte a halál 2016. szeptember 12-én kora hajnalban.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Fotó: MTI
Budapest, 2016. szeptember 21.
Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere beszédet mond Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas költõ, író, esszéista, a nemzet mûvésze temetésén az Óbudai temetõben 2016. szeptember 21-én. Csoóri Sándort hosszan tartó súlyos betegség után, életének 87. évében érte a halál 2016. szeptember 12-én kora hajnalban.
MTI Fotó: Soós Lajos
Fotó: MTI

Bogárdi Szabó István felidézte, hogy néhány hete, amikor meglátogatta Csoóri Sándort a kórházban, megkérdezte tőle, hogy harci vagy vigasztaló zsoltárt olvasson-e fel számára. Önkéntelenül is harci zsoltárok felolvasásába kezdett, de a nagy beteg alkotó “végső, elrettentő erővel” vigasztalót kért.

A püspök a “nagy magyar őrállónak” nevezte Csoóri Sándort, aki egyszerre volt próféta, apostol és tanú, aki akkor is szeretett itt élni, amikor “az országot nem úgy rakták össze”, ahogy ő szerette volna.

vissza a címlapra

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.