Belföld
Az Országos Erdészeti Egyesület vándorgyűlése Sepsikőröspatakon

Semjén: nem szabad összekeverni a menekültek és a munkaerőhiány kérdését

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 09. 20. 20:16

A miniszterelnök-helyettes a legsúlyosabb tévedésnek nevezte a menekültek ügyének összekeverését a munkaerőhiány és a demográfia kérdésével.

Semjén Zsolt kedden, a Fejér megyei Polgárdiban tartott lakossági fórum előtt újságíróknak azt mondta: bebizonyosodott, hogy “a magyar kormány járt a józan ész útján, a német politika pedig életidegen vonalon mozgott”.

A miniszterelnök KDNP-s helyettese közölte: aki valóban menekült, arról humanitárius és keresztény kötelesség gondoskodni, azonban csak az tekinthető menekültnek, akinek élete nemzeti, vallási vagy politikai meggyőződése miatt veszélyben van. Ez azonban az érkezők töredékére igaz csak, és a valódi menekültekről is elsősorban a szülőföldjükön kell gondoskodni – tette hozzá.

Semjén Zsolt a munkaerőkérdésről szólva kifejtette:

ha igaz lenne a németek állítása, hogy munkaerőhiány miatt támogatják a bevándorlást, akkor Spanyolországból vinnének dolgozókat, ahol rendkívül magas a munkanélküliség.

Ráadásul a migránsok jó része soha az életben nem fog integrálódni, nem akar dolgozni, nem akar megtanulni németül, nincs szakmája és analfabéta – mondta.

Párhuzamos társadalom

Ha Magyarországon több százezer muszlim lesz, akkor létrejön egy párhuzamos társadalom, és állandó társadalmi konfliktusok alakulnak ki – figyelmeztetett. Miután pedig jobbak a demográfiai mutatóik, “pillanatokon belül” felforgatják a befogadó ország életformáját, kultúráját, nemzetiségi, vallási örökségét, aminek beláthatatlanok a következményei – fűzte hozzá.

A miniszterelnök-helyettes szerint Angela Merkel német kancellár politikája törvénytelen és antidemokratikus: törvénytelen, mert nem tartotta be a schengeni megállapodást és “úgy hívott ide milliókat, hogy nem kérdezte meg a többi országot”, antidemokratikus, mert elfelejtette megkérdezni a német népet, kivel akarnak együtt élni.

Semjén Zsolt hangsúlyozta, hogy a migráció kérdésében nem szabad hibázni. “Ha most hibázunk, azt nem lehet helyrehozni: ha itt lesz több százezer muszlim, soha többet nem lehet őket innen kitenni, gyerekeink fejkendősök között járnak majd iskolába és a saría fenyegetése alatt kell élnünk” – fogalmazott. Törő Gábor a térség kormánypárti országgyűlési képviselője a mintegy százötven jelenlévő előtt kijelentette: sorsfordító népszavazás lesz október 2-án, amely párbeszédet teremthet a magyar kormány és Brüsszel között.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A Facebook logo is seen on an iPhone in this photo illustration on November 20, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.