Belföld

MTVA-s feleségéé volt a cég, amely százmilliókért gyárt műsort az M5-nek

Egy héttel azután, hogy megnyerték a megbízást, már adásba került a műsor.

Még csak két napja indult el az állami média kulturális tévécsatornája, az M5, de már most előkerült egy olyan, több százmilliós megbízást elnyerő cég, ami napokkal ezelőtt még egy MTVA-s feleségéé volt – írja a hvg.hu.

A Média Műhely Produkciós Iroda Kft. 335 epizódot gyárt a Mindenki Akadémiája című műsorból, amit a jövő év végéig sugároznak az M5-ön. A céget 2011-ben alapította Mucsányi Marianna újságíró, akinek férje Szadai Károly, aki Kövér László személyi titkára volt 1998 és 2000 között, amikor Kövér még titkosszolgálatokat felügyelő miniszter volt. Szadai jelenleg az MTVA Közszolgálati Médiaakadémia Alapítványának felügyelőbizottsági tagja.

Az MTVA szerint nincs szó összeférhetetlenségről, mert Mucsányi már nem tulajdonosa a cégnek. Valóban, 2016. augusztus 31-én vette át a részesedését Schluth Attila, akinek vezetésével a kft. 12 nappal később nyerte meg a 785 milliós közbeszerzést, szeptember 19-én pedig már le is ment az első adás, noha vélhetően nem 12 nap alatt dolgoztak ki egy ekkora műsorfolyamot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik